آموزش گام به گام حذف لک و جوش در فتوشاپ

به گزارش وبلاگ مویک، در این مقاله آموزش خواهیم داد که چطور از ابزار Spot Healing برای حذف جوش صورت با فتوشاپ در عکس خود بهره ببرید. این ابزار به شما یاری می نماید تا انواع عیوب کوچک پوستی در عکس های پرتره خود را حذف یا ترمیم کنید. ولی این مقاله، ما تنها به آموزش استفاده از آن برای روتوش پوست می پردازیم.

آموزش گام به گام حذف لک و جوش در فتوشاپ

چرا ابزار Spot Healing Brush برای حذف لکه های پوستی عالی است؟

براش Spot Healing در واقع یک ابزار جایگزینی بافت است. یعنی بافت آسیب دیده یک بخش از عکس را با بخشی که بافت سالم تری دارد تعویض می نماید. از آنجایی که نور، شکل یا رنگ قسمتی که بافت سالم از آن گرفته می گردد ممکن است با قسمت آسیب دیده متفاوت باشد، ابزار سپس این بافت سالم را با تناژ رنگی و ویژگی های آن ناحیه آسیب دیده ترکیب می نماید تا تصاویر را با نتایج یکپارچه و کاملا طبیعی مشاهده کنید.

ابزار Spot Healing Brush شباهت زیادی با ابزار استاندارد Healing Brush دارد. دومی را می توان ابزاری بزرگ تر و با وسعت عملکردی و توانایی های بالاتر دانست. اما تفاوت اصلی میان این دو ابزار جایی تعیین می گردد که هنگام استفاده از Healing Brush ما باید خودمان بافت سالم را انتخاب کنیم. ولی Spot Healing Brush هوشمندتر شده و خودش به تنهایی بافت سالم را انتخاب می نماید. بنابراین، استفاده از این ابزار بسیار سریع و راحت خواهد بود. برای روتوش پوست با استفاده از این ابزار، فقط با آن روی لک و جوش مانند یک ماژیک کلیک می کنیم و لک از بین می رود! با این حال، در ادامه با شرحات گام به گام و ارائه بعضی ترفندهای جزئی و کلیدی برای حذف جوش صورت با فتوشاپ در خدمت شما هستیم.

برای تمرین گام به گام با این آموزش، می توانید هر عکسی را در محیط فتوشاپ باز نموده و مراحل را یک به یک تکرار کنید.

این همان تصویر بالا و بعد از اتمام تمام مراحل آموزشی ما است.

آموزش حذف جوش صورت با فتوشاپ

مرحله اول - یک لایه خالی اضافه کنید

بعد از اینکه عکس دلخواه را در نرم افزار فتوشاپ باز کردید، تنها یک لایه Background دارد. در اولین اقدام، یک لایه نو به آن اضافه کنید. این کار را می توانید به وسیله پنل لایه ها انجام دهید. پنل لایه ها معمولا در قسمت پایین و سمت راست محیط فتوشاپ واقع شده است.

این کار را برای جدا کردن عکس اصلی و سایر دست کاری و روتوش ها انجام می دهیم. به عبارت دیگر، سعی داریم تا به عکس اصلی آسیبی نرسانیم و اصلاحات را در یک لایه نو انجام دهیم. برای اضافه کردن لایه نو، دکمه alt (در ویندوز) یا Option (مک) را نگه داشته و روی گزینه یAdd New Layer کلیک کنید.

یک صفحه نو باز می گردد. در این صفحه، نام لایه نو را انتخاب کنید. مثلا ما نام Spot Healing را انتخاب کردیم و در ادامه آموزش از این نام استفاده می کنیم. سپس روی OK کلید کنید.

مشاهده خواهید کرد که یک لایه نو با عنوان Spot Healing بالای لایه Background اضافه می گردد.

مرحله دوم - ابزار Spot Healing Brush را انتخاب کنید

ابزار Spot Healing Brush را از جعبه ابزار سمت چپ صفحه انتخاب کنید.

مرحله سوم - گزینه Sample All Layers را انتخاب کنید

بعد از اینکه ابزار مناسب را انتخاب کردید، از منو بالایی صفحه نرم افزار فتوشاپ، تیک گزینه Sample All Layers را فعال کنید. این گزینه به نرم افزار اجازه می دهد تا برای پیدا کردن بافت سالم از تمام لایه ها یاری بگیرد و تنها خود را به لایه Spot Healing Layer نکند که تازه ساختیم و کاملا خالی است.

مرحله چهارم - گزینه Content-Aware را انتخاب کنید

در همان بخش منوی بالایی فتوشاپ، گزینه Content-Aware را هم انتخاب کنید. این گزینه به فتوشاپ اجازه می دهد تا تصمیم گیری هوشمندتری برای جایگزین کردن بافت های معیوب داشته باشد.

مرحله پنجم - روی جوش و لکه های صورت کلیک کنید تا اصلاح شوند

بعد از انجام 4 مرحله قبل، حالا با استفاده از همین ابزار روی جوش ها، لک ها و هر ایراد پوستی مدنظر کلیک کنید تا سریعاً اصلاح شوند. برای اینکه برترین نتایج را به دست بیاورید، میزان ابزار خود را همواره میزان بزرگ تر از میزان آن جوش/لک مورد نظر انتخاب کنید. برای بزرگ و کوچک کردن میزان ی این ابزار می توانید از دکمه های ] و [ کیبورد بهره ببرید.

همین طور که در عکس زیر می بینید، میزان ابزار (دایره مشکی) را کمی بزرگ تر از میزان جوش انتخاب می کنیم.

چطور ایرادات را اصلاح کنیم؟

اگر فتوشاپ اشتباه کرد و جوش از صورت شما حذف نشد، دکمه های Ctrl + Z (در ویندوز) یا Command + Z (در مک) را بزنید تا یک مرحله به عقب برگردید. میزان براش را کمی تغییر داده و دوباره امتحان کنید. هر مرتبه که این کار را انجام دهید، نتایج متفاوتی دریافت خواهید کرد.

روتوش منطقه ها بزرگ تری از صورت با استفاده از Spot Healing Brush

در این بخش، سعی داریم تا مسائل جوش و لک روی عکس چانه ی سوژه را رفع کنیم. همان طور که می بینیم، مسائل پوست در این بخش بسیار بزرگ تر هستند. برای رفع کردن آن ها باید چه کار کنیم؟

در ابتدا، از همان ابزار قبل استفاده نموده و لکه های کوچک تر را روتوش می کنیم. ولی چند لکه خیلی بزرگ همچنان باقی می ماند.

حالا، به جای آنکه میزان براش را خیلی بزرگ نموده و سعی کنیم کل لکه و جوش را با یک کلیک حذف کنیم، توصیه ما این است که این لکه ها را به صورت بخش به بخش اصلاح کنید.در بخش بیرونی لکه آغاز نموده و کم کم به سمت وسط آن حرکت کنید. اگر به جای کلیک کردن، کلیک را نگه داشته و موس را تکان دهید، متوجه خواهید شد جهت سیاه شده و ابزار تمام جهت را اصلاح می نماید.

کلیک را رها کنید تا فتوشاپ کار روتوش را تمام کند. حالا می بینید که تمام این بخش انتخاب شده روتوش شده است.

این کار را برای سایر بخش های صورت هم انجام دهید. عجله نکنید و کار را به حوصله و بخش به بخش پیش ببرید. هرچه دقت بیشتری به خرج دهید، نتیجه کار هم طبیعی و زیباتر خواهد بود. نتیجه کار را در عکس زیر می بینید:

لک های به جای مانده را هم پاک کنید

همان طور که می بینید، در زیر بینی فرد هم چند لکه و جوش کوچک وجود دارد که باید آن ها را هم اصلاح کنیم. از همان توصیه ها و آموزش های بخش های قبل برای اصلاح این بخش بهره ببرید.

حالت های مختلف ابزار Spot Healing Brush

این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که این ابزار حالت های مختلفی دارد. این حالات (Mode) را می توانید از همان منو بالای صفحه فتوشاپ انتخاب کنید. این حالت به صورت پیش فرض روی Normal واقع شده است. ولی اگر آن را روی Lighten قرار دهید، شاید در بعضی مواقع نتایج بهتری به دست بیاورید. توصیه ما این است که هنگام روتوش عکس، این حالات را امتحان کنید و هر کدام که عملکرد بهتری روی عکس شما داشت، از آن بهره ببرید.

وقتی حالت Blend Mode را روی Lighten قرار می دهیم، فتوشاپ تنها پیکسل هایی که از بافت سالم تیره تر هستند را تغییر و جایگزین می نماید. از آنجایی که جوش و لک ها اصولا تیره تر از رنگ اصلی پوست هستند، انتخاب کردن این گزینه می تواند نتایج طبیعی تری برای شما به همراه داشته باشد. اگر بخواهیم جزئی تر شرح دهیم، انتخاب این گزینه باعث می گردد تیرگی سطح جوش روتوش گردد، ولی بخش های روشن پوست که در کنار آن قرار دارند دست نخورده باقی می مانند و همین باعث طبیعی تر شدن روتوش خواهد شد. از سوی دیگر، اگر لک و ایرادات پوستی روشن تر از بافت سالم پوست هستند، حالت Darken را انتخاب کنید.

برای تغییر سریع بین این Blend Modeها، می توانید از میان بر صفحه کلید بهره ببرید. با نگه داشتن دکمه Shift و زدن دکمه های - یا +، این حالات را می توانید تغییر دهید.

مقایسه قبل و بعد روتوش

برای اینکه عکس خود را قبل و بعد از ویرایش با یکدیگر مقایسه کنید، تنها کافی است که لایه Spot Healing را غیرفعال کنید تا همه چیز به حالت اول برگردد. برای فعال/غیرفعال کردن لایه ها، باید از آیکن چشم که در سمت چپ آن ها وجود دارد بهره ببرید.

در سرانجام، عکس اولیه و روتوش شده را دوباره با یکدیگر مقایسه می کنیم

در این مقاله به آموزش حذف لک و جوش صورت با فتوشاپ پرداختیم. ولی یادتان باشد این روش بیشتر برای انجام اصلاحات جزئی کاربرد دارد.

منبع: photoshopessentials

منبع: دیجیکالا مگ

به "آموزش گام به گام حذف لک و جوش در فتوشاپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش گام به گام حذف لک و جوش در فتوشاپ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید