استان کرمان بستر مناسبی را برای ورزشهای زمستانی فراهم نموده است

به گزارش وبلاگ مویک، ایرنا/ براساس آخرین گزارشات منتشر شده، استان کرمان بستر مناسبی را برای ورزشهای زمستانی فراهم نموده است.

استان کرمان بستر مناسبی را برای ورزشهای زمستانی فراهم نموده است

در فاصله کمتر از کوه هزار نیز با کویر، منطقه ها کوهستانی همراه با ورزشهای زمستانی در کرمان وجود دارد؛ شاید باورش سخت باشد که همزمان با کویرنوردی به فاصله کمتر از یک ساعت در همان نزدیکی بتوان اسکی روی برف را تجربه کرد، اما در استان کرمان با اقلیم و جغرافیای خاص، این تجربه شگفت انگیز در فصل زمستان ممکن است.

استان کرمان به حق استان چهار فصل در همه ایام سال نام دارد، زیرا در حالی که دمای هوا در منطقه شهداد به بیش از 45 درجه یا بیشتر در تابستان می رسد در فاصله 30 کیلومتری آن، دمای هوا در روستای کوهستانی سیرچ و نیز دیگر منطقه ها مثل لاله زار، رابر یا ساردوئیه و دلفارد بهاری و دلپذیر است و در زمستان برفی نیز میتوان آنجاها اسکی کرد.

در همین زمستان هم با وجود هوای سرد در بعضی منطقه ها که در کشور رکورددار می گردد، کمی آنسوتر، در جنوب استان هوای کاملا بهاری را میتوان تجربه کرد.

تنوع در جغرافیای کرمان پهناور به عنوان پهناورترین استان کشور قابل مشاهده است به طوری که در کنار دشتها و بیابان های مسطح، کوههای سر به فلک کشیده را هم میتوان دید که هر کدام اکوسیستم و شرایط خاص خود را دارند و این قابلیت ها زمینه مناسبی برای فعالیت های گوناگون از جمله ورزش های زمستانی در استان را فراهم می نمایند.

این تنوع تنها منحصر به یک محدوده بین شهداد تا سیرچ نیست؛ از اطراف شهر کرمان در منطقه های مانند کوهپایه، سکنج و دیگر جاذبه ها گرفته تا لاله زار شهرستان بردسیر که در فاصله کوتاهی با مرکز استان قرار گرفته است، زمستانهایی با دماهای منفی 15 درجه یا بیشتر را تجربه می نمایند و تابستان بی احتیاج از کولر هستند.

بعلاوه منطقه ها دیگری در نزدیکی های بافت و رابر، یا ساردوئیه و دلفارد شهرستان جیرفت بعلاوه در مسیر بین بم تا جیرفت دهبکری و جبالبارز، هر کجای این استان را نام ببریم، اقلیم و تنوعی منحصر بفرد دارد که زیبایی های آن به هر نقطه شناخته شده دیگری در کشور طعنه می زند ولی کمتر شناخته شده است.

حتی در منطقه ها جنوبی استان نیز که از آب و هوایی گرم و مرطوب طی حدود 6 ماه از فصل سال برخوردار است، ییلاقات واقع شده در کوهستان هایی مثل شهر درب بهشت زمستانهای سرد و پربرفی را تجربه می نمایند که میتوان ورزشهای زمستانی را در آنها انجام داد.

در کنار منطقه ها سردسیر و کوهستانی، نواحی کویری و بیابانی استان کرمان که در فصل گرم کمتر مناسب فعالیت های گردشگری است، فصول پاییز و زمستان زمان مناسبی برای سفر به این منطقه ها و فعالیت های ورزشی و تفریحی محسوب می گردد.

استان کرمان برخلاف تصور عامه که آن را استانی بیابانی و کویری می شناسند، بخش قابل توجهی از مساحتش را کوهستان ها تشکیل می دهند و چهار قله بالای چهار هزار متر ایران در این استان واقع شده که همین موضوع بستر مناسبی برای ورزش های کوهنوردی نیز به شمار می رود.

کوه هزار استان کرمان در 100 کیلومتری شرق مرکز استان و در بخش راین در جنوب این شهرستان قرار گرفته است که بلندترین قله کرمان محسوب می گردد و ارتفاع آن با مقدار گیری دقیق به وسیله دستگاه های جی پی اس چهار هزار و 501 متر برآورد شده است.

کوه هزار به علت داشتن هزار نوع گیاه گوناگون هزار نامیده شده و چهارمین کوه بزرگ ایران و مرتفع ترین قله جنوب کشور و بام جنوب ایران لقب گرفته است.

کوهنوردان برای صعود به کوه و قله هزار با سفر به شهر راین در شهرستان کرمان، از مسیرهای روستاهای میرشادی، اردیکان، باب زنگی و مسیر زر رود به این کوه صعود خود را انجام دهند.

کوه هزار دارای جان پناه بتنی در ارتفاع سه هزار و 100 متری و دارای چشمه دائمی تا این ارتفاع است؛ برترین فصل صعود از اواخر اردیبهشت تا اوایل آبان خوانده می گردد و صعود در فصل زمستان مستلزم داشتن تجهیزات زمستانی کامل و برفکوبی بسیار سنگینی دارد.

براساس مقاله استان کرمان بستر مناسبی را برای ورزشهای زمستانی فراهم نموده است، باید بدانید که کوه لاله زار واقع در شمال شهرستان بافت و در 160 کیلومتری غرب مرکز استان کرمان با زمستان های سرد و پر برف و تابستان های سرسبز و پرآب یکی دیگر از شگفتی های جغرافیای جنوب شرقی ایران است؛ قله کوه لاله زار با ارتفاع چهار هزار و 351 متر ثبت شده که دومین قله استان کرمان از نظر ارتفاع است.

کوهنوردان می توانند از مسیر های مختلفی به قله صعود نمایند اما برترین مسیر بخش لاله زار، سد خاکی، دهانه آرتی، دره لاله زار و تخت عبدالبیگی خوانده می گردد.

مناسب ترین فصل صعود به کوه لاله زار تابستان است و در زمستان صعود به این کوه و قله آن بسیار سنگین و تجهیزات کامل زمستانی ضروری است.

در نزدیکی کوه لاله زار، کوه شاه نیز قرار گرفته است که با ارتفاع چهار هزار و 349 متری سومین قله بلند استان کرمان است و مسیر تلخه چار، هرارون، کیسکان و مسیر دهانه آرتی از جمله راه های صعود به این کوه سخت گذر محسوب می گردد.

قله پلوار (تنپ) در حدود 45 کیلومتری شهر کرمان واقع است؛ این قله با ارتفاع چهار هزار و 233 متر بلندترین قله رشته کوه پلوار است و نمای این قله در جبهه شرقی از روستای جوشان، به علت شباهت بسیار زیاد به قله دماوند در میان کوهنوردان کرمانی به دماوند کرمان مشهور شده است.

مسیر صعود به قله پلوار به وسیله شهر ماهان و روستای دربر است که برای کوهنوردارن از لحاظ فنی و صعود جزو فنی ترین کوههای کرمان به شمار می رود و دره های عمیق، ستیغ های بلند، مسیرهای تراورسی تند و خط الراس مشهورش یک صعود به یاد ماندنی را در خاطره ها باقی میگذارد.

برترین فصل صعود برای این قله از اردیبهشت تا مهر توصیه می گردد و در فصول سرد احتیاجمند تجهیزات کامل زمستانی و داشتن طناب و ابزار حمایت است.

علاوه بر قله های معروفی که نام برده شد، قله های جوپار، گلچین و سرمشک نیز جزو منطقه ها مورد علاقه کوهنوردان در استان کرمان هستند که هر کدام تجربه منحصر بفردی را برای کوهنوردی به همراه دارند.

اما یخ نوردی در استان کویری کرمان شاید برای بعضی شوخی فرض گردد؛ حال آنکه در سوز زمستان کویری، ورزش یخ نوردی تازه در دیار کریمان گرم می گردد و گروههای متعدد به نقاط مناسب انجام این روزش سفر می نمایند.

مهمترین نقاط مناسب ورزش یخ نوردی در کرمان آبشارها هستند که به واسطه برودت هوا و یخ زدن آب شرایط خیلی خوبی برای انجام این ورزش سخت اما مفرح را فراهم می نماید.

در غار یخی روستای بیدخون بردسیر یخچال طبیعی وجود دارد که در زمستان و اوایل بهار جزو جاذبه های گردشگری این روستا محسوب می گردد که به گفته اهالی این منطقه دارای خواص دارویی هم هست.

آبشار راین، فوسک، سیمک، خوشکار و غیره نیز در فصل سرما در صورت یخ زدن آب آنها از نقاطی هستند که برای ورزش یخ نوردی جاذبه زیادی دارند.

اما پیست اسکی سیرچ در فاصله ای کمتر از 50 کیلومتری از شهداد به عنوان دروازه ورود به بیابان لوت به عنوان تنها پیست اسکی جنوب شرق کشور در روستای کوهستانی و گردشگری سیرچ قرار گرفته است تا شاهد قرار هم گرفتن یکی از عجایب کشور و دنیا در این منطقه باشیم.

پیست اسکی سیرچ در ارتفاعات کوه سیرچ بر قله جفتان واقع در روستای سیرچ در شهرستان کرمان قرار گرفته است که در بالاترین نقطه ارتفاع آن به 2 هزار و 700 متر از سطح دریا می رسد.

اسکی کردن در پیست اسکی سیرچ کرمان هم درست مانند انجام این کار در هر جای دیگری احتیاجمند به همراه داشتن تجهیزات مناسب شامل کفش، لباس، کلاه، عینک و غیره مخصوص ورزش اسکی است.

در سالهای اخیر منطقه ها کوهستانی دیگری در استان کرمان و در شهرستان بافت و رابر نیز که در طول زمستان از برف قابل توجهی برخوردار هستند به عنوان نقاط مناسب برای احداث پیست اسکی و ورزش های زمستانی مطرح شده اند؛ هر چند سال جاری بارش ها در این منطقه ها نیز کمتر از سالهای گذشته بود اما چیزی از جاذبه ها و زیبایی های آن نکاسته است.

در منطقه ها کویری استان کرمان فرا رسیدن فصل های پاییز به ویژه زمستان و متعادل شدن آب و هوا شرایط را برای حضور افراد فراهم می نماید و به همین علت این منطقه بکر و مجذوب نماینده می تواند میزبان ورزش های مناسب جغرافیای کویر باشد.

بیابان ثبت دنیای لوت و کویر شهداد یکی از مهمترین منطقه ها حاشیه کویر است که گردشگران و علاقمندان به گردشگری و انجام ورزشهای مناسب در این ناحیه استقبال خوبی از آن دارند.

شهداد در شمل شرق مرکز استان و تا کرمان حدود 100 کیلومتر فاصله دارد که جاذبه های تاریخی و طبیعی آن مانند کلوت ها، جنگل نبکا، رودخانه شور، گندم بریان (گرمترین نقطه زمین) و غیره را در خود جای داده است.

آفرود، سافاری، پیاده روی و مسابقات دو در کنار شترسواری از مهمترین جاذبه های ورزشی است که در فصل های سرد سال در کویر لوت جریان دارد و به وسیله علاقمندان دنبال می گردد.

طی سالهای گذشته چند دوره مسابقه های دو ابرماراتن و ماراتن در کویر شهداد با حضور دوندگان سرشناس این ماده از ایران و سایر نقاط دنیا برگزار گشت که مجذوب نمایندهیت و هیجان خاص خود را داشت.

ریگ نوردی و صعود به تپه های ماسه ای و شنی در منطقه ها شرقی استان همانند فهرج، ریگان و بم نیز از فرصتهای خوب تجربه ورزش در کویرهای استان کرمان است که باید بیشتر به آنها توجه گردد.

البته ورزش در کویر لوت به علت موقعیت جغرافیایی خاص و بعلاوه ثبت دنیای بودن، شرایط و ملاحظات خاص خود را دارد تا این پهنه بیابانی دست نخورده و شگفت انگیز دچار تخریب و آسیب نگردد و افراد نیز از خطرات احتمالی در امان باشند.

استان پهناور و چهار فصل کرمان با اقلیم های متنوع ظرفیت های بسیار مجذوب نمایندهی برای انجام ورزش های زمستانی دارد، اما تا به امروز به طور شایسته از این ظرفیت ها به دلایل متعددی به طور کامل استفاده نشده است.

برگزاری مسابقات ورزشی در زمستان در کرمان ضمن معرفی این سرزمین کهن و زیبا باعث جذب بیشتر گردشگران از داخل و خارج از کشور می گردد.

نویسنده: داوود رجبی بهجت

منبع: همگردی

به "استان کرمان بستر مناسبی را برای ورزشهای زمستانی فراهم نموده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استان کرمان بستر مناسبی را برای ورزشهای زمستانی فراهم نموده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید