این مواد غذایی آلرژی زا هستند، اگر به غذا های دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید

به گزارش وبلاگ مویک، آلرژی غذایی واکنش سیستم ایمنی بدن است که بلافاصله پس از خوردن یک غذای خاص بروز می نماید و با علائم مختلفی در بدن خود را نشان می دهد. درباره حساسیت غذایی با آذر فخار متخصص تغذیه گفت وگویی داشته ایم که در ادامه می خوانید.

این مواد غذایی آلرژی زا هستند، اگر به غذا های دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید

بهار و تابستان که از راه می رسد انواع آلرژی ها هم بروز می نماید یا گاهی تشدید می گردد، در این میان آلرژی غذایی هم از این موضوع مستثنی نیست. این نوع آلرژی که واکنش سیستم ایمنی بدن بعد از خوردن یک غذای خاص است، با علائم متفاوتی بروز می نماید. برای برخی افراد دوره درمان از چند ساعت تا چند روز طول می کشد، اما برای برخی دیگر درمان این واکنش های آلرژیک به زمان طولانی تری از چند هفته تا چند ماه احتیاج دارد که سبب کلافگی افراد می گردد. درباره حساسیت غذایی با آذر فخار متخصص تغذیه گفت وگویی داشته ایم که در زیر می خوانید:

فخار با اشاره به اینکه آلرژی غذایی در افراد مختلف فرق دارد، گفت: علائم آلرژی غذایی به شکل های مختلفی در افراد بروز می نماید؛ گاهی ممکن است این نوع آلرژی با مسائل گوارشی خود را نشان دهد و فرد دچار درد شکم، اسهال، حالت تهوع یا استفراغ گردد. گاهی نیز با مسائل جلدی و پوستی مانند کهیر، خارش و اگزما همراه است. آلرژی غذایی ممکن است که بر ریه ها و تنفس نیز تاثیر بگذارد و نفس کشیدن را دچار مشکل کند. بعلاوه در جذب مواد غذایی و وزن نیز اختلال ایجاد کند.

شایع ترین مواد غذایی که حساسیت زا هستند

این متخصص تغذیه به شایع ترین مواد غذایی که حساسیت زا هستند نیز اشاره نمود و اضافه کرد: قبل از هر چیزی باید توجه کنیم که مصرف مواد غذایی سرشار از هیستامین نیز می تواند سبب حساسیت غذایی گردد؛ بنابراین شناخت مواد غذایی که حاوی هیستامین هستند بسیار لازم است، زیرا مواد غذایی که در ترکیبات آن ها هیستامین بیشتری وجود دارد، علائم آلرژی را تشدید می نمایند. برخی مواد غذایی به طور معمول آلرژی زا هستند و بهتر است که در این باره اطلاعات داشته باشیم؛ توت فرنگی و کلا مواد غذایی که ترکیبات رنگی دارند مانند هندوانه و گوجه فرنگی واکنش آلرژی زای بیشتری دارند.

فخار ادامه دارد: بعلاوه کازئین که پروتئین موجود در شیر و سایر لبنیات است، از موارد خیلی شایع آلرژی زا به ویژه در بچه ها است. برخی نوزادان به کازئین لبنیات گاوی حساسیت نشان می دهند. بیماری سلیاک هم که یک بیماری گوارشی ناشی از عدم تحمل نسبت به پروتئین گلوتن موجود در گندم و سایر مشتقات آن است، در برخی افراد واکنش آلرژی زا در پی دارد.

فخار با اشاره به اینکه گاهی مغز ها هم می توانند آلرژی زا باشند، اضافه کرد: پسته، بادام و فندق و... در برخی افراد آلرژی غذایی ایجاد می نمایند. حساسیت به تخم مرغ نیز در افراد دیده می گردد. در کل اندازه حساسیت غذایی بسته به فرد فرق دارد و ممکن است در برخی این آلرژی کمتر باشد و با تغییر فصل در تابستان و بهار تشدید و دیده گردد.

رابطه آلرژی غذایی با سن

این متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که آیا آلرژی غذایی می تواند با افزایش سن کم یا حذف می گردد و آیا بچه ها بیشتر درگیر آلرژی هستند؟ گفت: ما نمی توانیم به طور دقیق اعلام کنیم که بچه ها بیشتر درگیر آلرژی هستند یا بزرگسالان، زیرا خیلی وقت ها عوامل محیطی سبب ایجاد آلرژی می گردد؛ بنابراین فرد در بزرگسالی هم می تواند همچنان دچار آلرژی گردد. با این حال می توانیم بگوییم که آلرژی بچه ها ممکن است با افزایش سن بهتر گردد و تدریجا با یک دوره دور شدن از مواد غذایی آلرژی زا علائم از بین بروند.

فخار اضافه کرد: همانطور که قبلا هم گفتم برخی آلرژی ها می توانند علائم گوارشی داشته باشند؛ مثلا فرد با خوردن برخی مواد غذایی دچار دلدرد و بیرون روی می گردد، اما برخی علائم گوارشی مثل حساسیت به گولوتن کلا آلرژی نیست، زیرا در این جا موضوع عدم تحمل غذا مطرح است.

تاثیر ژنتیک

وی اضافه کرد: ما نمی توانیم درباره پیشگیری نیز نسخه ای کلی بپیچیم، زیرا بدن می تواند به یک ماده غذایی به صورت ژنتیک آلرژی داشته باشد یا بدن در معرض آلودگی های محیطی باشد. هرچه سطح ایمنی بدن بالاتر برود مثل همه بیماری ها احتمال بروزآلرژی هم کمتر می گردد. به عنوان نمونه افرادی که از لبنیات پربیوتیک استفاده می نمایند می توانند در مقابل آلرژی ها خیلی مقاوم تر باشند. یا بروملین آنزیمی کلیدی در آناناس است که ویژگی ضد التهابی قوی دارد و می تواند برای درمان مسائل تنفسی و آلرژی ها مفید باشد وعلائم حساسیت و به خصوص آسم های آلرژیک را کاهش دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: بعلاوه سیر و پیاز و ویتامین سی نیز برای درمان آلرژی مفید هستند؛ البته برخی مرکبات خودشان منابع آلرژی زا هستند، بنابراین باید بسته به فرد مرکباتی که حساسیت ایجاد نمی نمایند را انتخاب کرد. مثلا برای برخی افراد لیمو ترش شاید انتخاب خوبی باشد. دریافت کافی امگا 3 به صورت مکمل به ویژه برای کسانی که نمی توانند ماهی یا درکل غذا های دریایی مصرف نمایند و نسبت به این غذا ها آلرژی دارند هم در کنترل علائم آلرژی موثر است.

فخار در انتها گفت: در کل همه آلاینده های محیطی و به طور صد درصدی ژنتیک در بروز آلرژی تاثیرگذارند. تاثیر ژنتیک به حدی است که بچه هایی که والدین آن ها دچار آلرژی غذایی هستند ریسک بروز آلزژیک در آن ها بیشتر می گردد. هر چه فرد به سمت تغذیه سالم و مصرف سبزیجات، میوه و پروتئین کافی برود و از خوردن فست فود و انواع غذا هایی که اضافه کردنی کمتری دارند بپرهیزد احتمال بروز آلرژی در وی کمتر می گردد.

منبع: همشهری

منبع: فرارو

به "این مواد غذایی آلرژی زا هستند، اگر به غذا های دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این مواد غذایی آلرژی زا هستند، اگر به غذا های دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید