خواص سنگدان مرغ چیست؟
به گزارش وبلاگ مویک، خبرنگاران - اگراز خواص سنگدان مرغ با خبر باشید، هرگز موقع خرید مرغ، این بخش از پروتئین مفید را کنار نمی گذارید! متاسفانه تصور غالب مردم بر آن است که سنگدان مرغ بخشی دور ریختنی از مرغ محسوب شده و خوردن آن را مضر قلمداد می نمایند. اما با شناخت مزایا و خواص سنگدان مرغ، نگاه تغذیه ای خود به آن را تغییر خواهید داد. البته باید از مضرات آن هم مطلع بود
خواص سنگدان مرغ
از اصلی ترین مزایای مصرف این پروتئین حیوانی نسبتا مقرون به صرفه قیمت (در قیاس با دیگر قسمت های مرغ)، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1. کاهش و درمان ریزش مو
سنگدان مرغ یکی از منابع غنی ویتامین B3 (نیاسین) محسوب شده و این ویتامین هم به صورت مستقیم در کاهش و درمان ریزش مو تاثیر دارد. کدامیک از ما در طول زندگی خود با چالش ریزش مو روبرو نشده ایم؟ حتی اگر تا به حال چنین مسئله ای را تجربه ننموده باشید، با در نظر گرفتن عوارض رنگ مو؛ در صورتی که موهایتان را رنگ کنید، به احتمال زیاد در آینده به یکی از دغدغه هایتان تبدیل خواهد شد. با مصرف سنگدان و قرار دادن آن در سبد تغذیه خود، می توانید به طرز چشمگیری از ریزش مو جلوگیری به عمل آورید.
2. تقویت سیستم ایمنی بدن
نیاسین موجود در سنگدان مرغ هم باعث بهبود گردش خون شده و سطح هورمون های جنسی در غده فوق کلیوی را تنظیم می کند. تمام این موارد شرایط ایمنی بدن را تقویت نموده و مقاومت را بالا می برد.
توجه داشته باشید که زنان باردار یا شیرده به اندازه نیاسین یا همان ویتامین B3، بیشتری نسبت به افراد معمولی احتیاج دارند. سایر مواد مغذی حاوی ویتامین B3؛ از جمله خرما، جوانه غلات، تخم مرغ، سویا، مغزها، شیر و دیگر لبنیات کم چرب، نخود، ماهی و … هستند. به خاطر داشته باشید که پختن سنگدان در آب، باعث از بین رفتن بیشتر نیاسین خواهد شد. پس ترجیحا آن را بخارپز کنید.
3. تأمین آهن مورد احتیاج بدن
بیشتر بانوان از کمبود آهن رنج می برند و این موضوع در بعضی از آقایان هم دیده می گردد. همین طور بعضی از بچه ها هم دارای فقر آهن هستند و این موضوع در رشد جسمی و مغزی آن ها، تاثیرات منفی بر جای می گذارد. یکی از خواص سنگدان مرغ را باید مقادیر بالای آهن در آن بدانیم. با مصرف متناوب و پیوسته سنگدان مرغ، می توانید فقر آهن خود را به اندازه قابل توجهی رفع ساخته و ضمن برخورداری از دیگر مزایای آن؛ به تأمین آهن مورد احتیاج بدن خود یاری کنید.
4. کاهش وزن
جالب است بدانید که سنگدان مرغ علاوه بر داشتن پروتئین لازم، نسبت به دیگر قسمت های بدن مرغ و سایر گوشت ها؛ بسیار کم کالری است. به همین علت با مصرف سنگدان مرغ، می توانید ضمن دریافت پروتئین؛ به کاهش وزن خود هم یاری کنید.
حتما بخوانید: روش های کاهش وزن بدون رژیم
معایب مصرف سنگدان مرغ چیست؟
1. چربی و کلسترول بالا
به خاطر داشته باشید که سنگدان مرغ و همین طور دل و جگر آن، حاوی مقادیر زیادی چربی و کلسترول بوده و برای افراد در معرض چربی یا کلسترول بالا؛ توصیه نمی گردد. بعلاوه افرادی که دارای مسائل قلبی و عروقی هستند، بهتر است از مصرف آن خودداری نمایند.
2. التهابات بافتی
امگا 3 زیاد و هم چربی های اشباع موجود در سنگدان، ریسک ابتلا به التهابات بافتی و میان بافتی را افزایش می دهد. برای پیشگیری از چنین مسئله ای، می توانید فواصل مصرف سنگدان را افزایش دهید.
3. عناصر سنگین و آنتی بیوتیک ها
مهم ترین عیب مصرف سنگدان، وجود فلزات سنگین در آن است. به ویژه در صورتی که سنگدان مربوط به مرغ هایی باشد که تغذیه درستی نداشته و آنتی بیوتیک زیادی دریافت نموده باشند! باید نسبت به وجود فلزات سنگین و خطرناک چون کادمیوم و سرب در آن مطلع باشید. کادمیوم همان چیزی ست که در ظروف تفلون خش افتاده، نسبت به آن هراس داریم و به هیچ وجه مایل نیستیم که به صورت مستقیم از این عنصر سنگین میل کنیم.
راهکار: اما با وجود تمام نگرانی های فوق، راهکاری وجود دارد. برای مصرف سنگدان سالم و عاری از فلزات سنگین و آنتی بیوتیک ها، باید این ماده غذایی را از مرغ های سبز که به صورت ارگانیک تغذیه شده و کمترین دریافت آنتی بیوتیک دارند، تهیه کنید. در حال حاضر فروشگاه های زیادی در سطح شهرها، مرغ های سبز و بدون آنتی بیوتیک عرضه نموده و می توانید سنگدان های مورد نظر خود را هم از همین گروه محصولات، خریداری نمایید.
سنگدان مرغ چیست؟
سنگدان یکی از بخش های گوارشی مرغ به شمار میرود. این عضو وظیفه هضم بهتر غذا را برعهده داشته و با انقباضات خاص خود، غذای مرغ را هضم نموده و آن را خرد می کند. در حقیقت سنگدان به اسم یک رابط قوی و کاربردی میان چینه دان و پیش معده و روده ها، عمل می کند.
ارزش غذایی سنگدان مرغ
سنگدان مرغ سرشار از پروتئین باکیفیت است و منبع غنی از عناصر و املاح مورد احتیاج بدن نظیر آهن، سدیم، روی و سلنیوم است. بعلاوه حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین آ، ویتامین های گروه ب و امگا 3 و امگا 6 است. سنگدان حاوی اندازه زیادی چربی ها و کلسترول است و زیاده روی در مصرف آن برای بیماران مبتلا به چربی خون و بیماری های قلبی مضر است. پژوهش ها حاکی از آن است که با مصرف سنگدان و دل و قلوه مرغ، حدود 107 کالری وارد بدن می گردد.
برترین روش طبخ سنگدان مرغ
پیش از هر چیزی به خاطر داشته باشید که حتما خرید سنگدان مرغ را از فروشگاه های معتبر و در بسته بندی های بهداشتی انجام دهید.
برای مصرف سنگدان مرغ، روش های طبخ مختلفی پیش روی شما واقع شده است. می توانید آن را پخته یا به صورت کبابی میل کنید. همین طور سرخ کردن سنگدان هم با همراه کردن ادویه های طعم دهنده، مجذوب کننده به نظر می رسد. (اگر چه هرگز روش سرخ کردن را برای هیچ غذایی، توصیه نمی کنیم!)
برترین روشی که برای طبخ سنگدان مرغ جهت حفظ خواص و سالم بودن آن، توصیه می گردد؛ بخارپز یا آب پز کردن آن است. بین این دو روش؛ بخارپز کردن بهتر بوده و بالاترین اندازه حفظ ویتامین ها و مواد مغذی را دارد.
اگر شما هم از خواص سنگدان مرغ بهره برده و تجربه ای در این زمینه دارید، حتما با خوانندگان وبلاگ مویک در بخش نظریات در میان بگذارید.
منبع: مجله انگیزه