ترفندهای پخت مربای بهار نارنج خانگی

به گزارش وبلاگ مویک، مربا یا لیچار، یکی از خوراکی های شیرین است که از پختن انواع میوه با شکر به دست می آید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری می شود و برای مدت زمان طولانی سالم باقی می ماند. از پکتین -نوعی پلی ساکارید، هترو پلی ساکارید یا فیبر- طبیعی یا مصنوعی و عسل هم می توان به عنوان افزودنی شیرین کننده این خوراکی استفاده کرد. از تعداد زیادی از میوه ها و برخی صیفی جات می توان مربا درست کرد؛ مانند میوۀ به، سیب، بهار نارنج، توت فرنگی، آلبالو، زرشک، آلو، بالنگ، کدو، هویج، شقاقل، خلال نارنج، پوست پسته و پوست پرتقال.

ترفندهای پخت مربای بهار نارنج خانگی

همانطور که می دانید برای تهیه خوراکی هایی مانند مرباها و ترشی ها روش های متنوعی وجود دارد؛ اما در این پست ما سعی کردیم تا ساده ترین روش برای تهیه مربای بهارنارنج را به شما آموزش دهیم. این روش تهیه علاوه بر این که کار شما را در زمان پخت و آماده سازی راحت می کند، کیفیت و طعم خوبی نیز به مربایتان خواهد داد. مربای بهار نارنج یکی از خوشمزه ترین و پرطرفداترین انواع مربا هایی است که شما می توانید درست کنید و از طعم خوش و عطر دلپذیرش لذت ببرید.

مواد لازم مربای بهار نارنج
بهار نارنج2 پیمانه
شکر4 پیمانه
آب5 پیمانه
آبلیمو1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده/ هل / دارچین / گلاببه اندازه مورد نیاز

در ابتدا برای تهیه این مربا قبل از هر کاری باید گلبرگ های شکوفه بهار نارنج را از گل آن جدا کنید. ازآنجایی که شکوفه های نارنج در تمام سال به صورت طبیعی بر روی شاخه نیستند، پس بهترین زمان برای درست کردن این نوع مربا در فصل بهار (ماه های فروردین و اردیبهشت) است و در سایر فصول سال باید از بهارنارنج خشک شده برای تهیه مربای آن استفاده کنید. بعد اینکه شکوفه ها را از گل ها جدا کردید، باید آن ها را در بازه زمانی 24 تا 30 ساعت توی آب سرد خیس کنید. طی این مدت حتما بین 3 تا 5 بار آب شکوفه ها را با آب تازه تعویض کنید. آب سرد باعث می شود شکوفه های بهار نارنج تازگی خود را حفظ کنند و شاداب باشند.

بعد از گذشت مدت زمان 24 تا 30 ساعت، آب درون ظرف را خالی کنید. قابلمه ای متناسب با حجم نهایی مربا را انتخاب کنید و تا نیمه درون آن، آب بریزید و در آخر قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، شکوفه های بهار نارنج را به آب اضافه کنید و بگذارید تا به مدت 5 تا 10 دقیقه درون قابلمه بماند و بجوشد و در نهایت آبکش کنید. حالا باید مجددا بهار نارنج ها را به قابلمه برگردانید و روی آن ها آب بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مجددا به جوش آید. این کار را چندین بار انجام دهید تا تلخی بهارنارنج گرفته شود.

بعدازاین که بین 2 تا 3 بار این فرآیند را انجام دادید، طعم آن ها را تست کنید و اگر هنوز مزه تلخی داشت، می توانید مجددا این کار را تکرار کنید. البته به خاطر داشته باشید نباید بیش از اندازه این کار را انجام دهید، چرا که با هر بار جوشاندن عطر و بوی مربای شما کمتر خواهد شد. حالا مواد اولیه تازه شما بدون هیچ گونه طعم تلخی آماده درست کردن مربا شده است.

شهد مربای بهار نارنج

در این گام، نوبت به درست کردن شهد مربای شما رسیده است. برای انجام این کار باید یک قابلمه دیگر را انتخاب کنید و درون آن، به اندازه کافی آب بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم شروع به جوشیدن کند. بعد از این که آب کمی گرم شد، شکر را به آن اضافه کنید و آنقدر به صورت مداوم هم بزنید تا شکر به طور کامل در آب حل شود. حالا باید صبر کنید تا ترکیب آب و شکر روی حرارت بماند و غلظت آن به اندازه دلخواه شما برسد.

در این مرحله باید بهار نارنجی که تلخی آن گرفته شده است را به شهد اضافه کنید و اجازه دهید تا روی شعله با حرارت میانه بماند و شروع به جوشیدن کند. در طول این مدت درب قابلمه باید بسته باشد تا به غلظت مطلوب شما برسد. به یاد داشته باشید بعد از گذشت یک ساعت باید به قابلمه سر بزنید.

زمانی که به غلظت دلخواه رسیدید، طعم مربا را بچشید و اگر احساس کردید که شیرینی آن کافی نیست، اندازه دیگری شکر به آن اضافه کنید. در ادامه باید همچنان اجازه بدهید تا مربای درون قابلمه با درب بسته بجوشد تا کاملا غلیظ شود و قوام بیاید.

در مرحله پایانی زمانی که تست کردید و احساس کردید که مربا به غلظت و طعم مد نظر شما و اعضای خانواده تان رسید، باید آبلیمو را اضافه کنید و بگذارید تا محتویات درون قابلمه در حدود 2 تا 3 دقیقه با هم بجوشد. دلیل اضافه کردن آبلیمو به مربا نیز جلوگیری از شکرک زدن آن است. به عنوان جایگزین آبلیمو، می توانید از آب نارنج یا جوهر لیمو نیز استفاده کنید. حالا شعله اجاق را خاموش کرده و اجازه بدهید تا مربا خنک شود. مربای بهارنارنج شما آماده است و می توانید آن را در ظرف دلخواه خود بریزید. درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

ترفندهای آشپزی برای یک مربای بهار نارنج ویژه

مانند درست کردن هر مدل مربای دیگر، درست کردن مربای بهارنارنج نیز ترفند ها و نکاتی دارد که باید آن ها را بدانید و رعایت کنید. اگر با توجه به این نکات مربای تان را تهیه کنید، متوجه تفاوت طعم آن خواهید شد و همچنین کیفیت و ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

مربای بهارنارنج به دلیل این که مانند بیشتر مربا ها از میوه، درون آن استفاده نمی شود، غلظت خاصی نداشته و بیشتر حالت آبکی دارد. برای این که غلظت مربای شما بیشتر شود، می توانید اندازه کمی پودر ژلاتین یا پودر ثعلب را به همراه آب گرم مخلوط کنید و در آخرین مرحله به مربا اضافه کنید. با این ترفند اندکی غلظت مربا را بیشتر خواهید کرد و از آن حالت آبکی خارج می شود.

جوشاندن زیاد ممکن است سبب کدر شدن رنگ مربای تان شود؛ برای جلوگیری از این اتفاق می توانید در دفعات دوم یا سومی که شکوفه ها را توی آب می جوشانید، یک پیمانه کوچک آب نارنج به آن ها اضافه کنید. این کار باعث می شود که رنگ شکوفه ها همچنان شفاف باقی بمانند وکدر نشوند.

ازآنجایی که در روش جوشاندن شکوفه ها برای گرفتن تلخی، تا حد زیادی عطر و طعم آن ها گرفته می شود، یک روش دیگر برای تهیه این است که پس از گرفتن تلخی گلبرگ ها، بر روی شکوفه ها اندازهی شکر بپاشید و اجازه دهید تا حداقل بین 10 تا 12 ساعت درون یخچال بماند. سپس نسبت به جوشاندن مجدد آن ها اقدام کنید.

حواستان باشد که این مدل مربا نباید بیش از حد روی حرارت بماند؛ پس زمانی که متوجه شدید که مربا به غلظت دلخواه شما رسیده است آن را از روی حرارت بردارید. نباید اجازه دهید تا غلظت مربا بیش از اندازه شود چرا که معمولا بعد از سرد شدن غلظت آن افزایش پیدا خواهد کرد.

یک روش ساده برای درست کردن این مربای خوشمزه این است که شکر، آب و شکوفه بهار نارنج را در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه با یکدیگر به مرحله جوشیدن برسند. اما در این روش به خاطر زیاد جوشیدن گل ها به همراه آب و شکر، قطعا رنگ مربای شما تیره خواهد شد.

اگر دوست دارید مربای شما خوش رنگ تر باشد، می توانید در نهایت اندازهی زعفران دم کرده به مربا اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا رنگ آن در مربا پخش شود.

اگر شما و اعضای خانواده از طرفداران مرباهای پر عطر و طعم هستید، حتما می توانید هل و گلاب را نیز به مربای خود اضافه کنید. همچنین اگر دوست داشته باشید می توانید یک تکه چوب دارچین را در ظرف مربا قرار دهید تا طعم آن را مجذوب کننده تر و طبع آن را گرم کند. نوش جان!

نکاتی برای نگهداری مربای بهار نارنج

یکی از نکاتی که در نگهداری بهتر و سالم تر تمامی مرباها همچنین مربای بهار نارنج و ترشی هایی که با این روش پخت درست می شوند به شما کمک خواهد کرد این است که زمانی که این خوراکی ها آماده شد، سریعا بعد از خنک شدن آن را به یخچال منتقل نکنید. صبر کنید تا حداقل به مدت 24 ساعت در دمای محیط بماند و سپس آن را در یخچال قرار دهید؛ و البته هرگز خوراکی را داغ و بلافاصله بعد از پخت درون یخچال نگذارید.

یکی دیگر از موارد مهم در نگهداری از مربا، ظرفی است که مربا در آن نگهداری می شود. این ظرف باید کاملا تمیز و ضدعفونی شده باشد و زمانی که مربا را درون آن می ریزید کاملا خشک باشد. بهتر است تا به مدت 10 دقیقه در حرارت 180 درجه سانتی گراد فر قرار گیرد تا به کمک آب جوش ضدعفونی شود و به این طریق از کپک زدن مربا جلوگیری شود.

بهترین روش کاشت دانه نارنج در گلدان؛ عید نوروز امسال با سبزه هفت سین

منبع: rowhanisaffron، flavzcorner

منبع: دیجیکالا مگ

به "ترفندهای پخت مربای بهار نارنج خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای پخت مربای بهار نارنج خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید