طرز تهیه استیک بره با سس ماست
به گزارش وبلاگ مویک، استیک بره از یک قطعه گوشت رُل شده به همراه گشنیز، زیره سبز و دارچین تهیه می گردد. این خوراک لذیذ با سیر، لیمو و البته سس ماست پوشیده و تزیین شده که معمولا همراه با سالاد سبزیجات سرو می گردد. استیک بره را هم برای وعده ناهار و هم وعده شام می توانید تهیه کنید. البته معمولا این خوراک به عنوان شام سرو می گردد. در این دستورالعمل، طرز تهیه استیک بره با سس مخصوص ماست ارائه شده است. اگر می خواهید یک شام گوشتی خوشمزه را تهیه ببینید در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سس ماست
- سیر رنده شده یک حبه
- ماست چکیده یک و نیم پیمانه
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- آب لیموی تازه دو قاشق غذاخوری
- عسل دو قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه استیک بره
- روغن زیتون به میزان لازم
- پیازچه پنج ساقه
- تخم مرغ بزرگ یک عدد
- رب گوجه دو قاشق غذاخوری
- گشنیز خرد شده دو قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده دو قاشق غذاخوری
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- زیره سبز نصف قاشق چای خوری
- پاپریکا دودی نصف قاشق چای خوری
- گوشت بره یک کیلو
- آبلیموی تازه یک قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
مراحل طرز تهیه استیک بره با سس ماست
مرحله اول
برای تهیه استیک بره خوشمزه و لذیذ، اولین اقدام آماده کردن فر است. بنابراین، فر را روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و تا گرم شدن فر برای قرار دادن استیک، به سراغ مراحل آماده سازی بروید.
مرحله دوم
برای آغاز، کف سینی اجاق را با قلمو به روغن آغشته کنید. سپس، دو قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی، ساقه شوید، دو قاشق غذاخوری شوید خردشده، زیره و دارچین، نصف قاشق غذاخوری جعفری خردشده و پاپریکا را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه استیک بره، گوشت بره را در یک کاسه قرار دهید و آن را با ملایمت با دست ورز دهید. سپس، با نوک انگشت روی گوشت فشار بیاورید تا گودی های کوچکی در آن شکل بگیرد. نمک را به آرامی روی تمام قسمت های آن بریزید و بعد مخلوط پیازچه را به گوشت اضافه نموده و خوب روی آن پخش کنید.
مرحله چهارم
بعد از انجام این مراحل نوبت به گذاشتن گوشت داخل سینی فر می رسد که از قبل آن را به روغن آغشته نموده اید. سینی را به همراه استیک در فر قرار دهید. اجازه دهید تا استیک به مدت 35 تا 40 دقیقه در فر بماند. یادتان نرود که این روش پخت تنها یکی از روش های پخت انواع استیک است.
مرحله پنجم
بعد از مدت 40 دقیقه که گوشت به خوبی پخته شد، سینی را از فر درآورید. سپس، درجه حرارت فر را بالاتر ببرید. کمی زمان بدهید تا دمای داخل فر افزایش پیدا کند. سپس، سینی را دوباره داخل فر قرار دهید تا سطح روی استیک به طور کامل برشته و قهوه ای گردد. استیک باید پنج دقیقه در اجاق با دمای ذکر شده بماند. سپس، آن را خارج نموده و بعد از 10 دقیقه خنک شدن، با کارد تیز برش زدن گوشت را آغاز کنید.
مرحله ششم
در آخر، میزانی سس ماست را کف یک ظرف بریزید و پهن کنید. استیک را به آرامی روی آن قرار داده و روی استیک را با سالاد و میزانی پاپریکا تزیین کنید. استیک بره با سس ماست آماده است. نوش جان!
طرز تهیه سس ماست
مرحله اول
اول از همه باید چاشنی سس را آماده کنید. برای تهیه سس ماست، سیر، ماست چکیده، روغن، آب لیمو، عسل و نمک را با هم مخلوط کنید. بعد از اتمام کار درِ ظرف را گذاشته و در یخچال قرار دهید تا برای مدت بیشتری تازه بماند.
نکات و پیشنهادات طرز تهیه استیک بره با سس ماست
- سس ماست را می تواید از قبل آماده و در یخچال نگه داری کنید. به این ترتیب، سس سفت می گردد و خودش را به اصطلاح می گیرد. ضمن این که در حین تهیه استیک انرژی زیادی از شما نمی گیرد.
- تهیه استیک نکات ریزی دارد. برای آگاهی از آن ها می توانید 10 فرمان تهیه استیک در ماهیتابه را مطالعه کنید.
- سس فاهیتا همراه با استیک ترکیب خوبی می گردد و یکی از چاشنی های مخصوص غذاهای گوشتی محسوب می گردد.