علائم بارداری چه زمانی شروع می شود؟

به گزارش وبلاگ مویک، اولین نشانه بارداری پریود نشدن در موعد مقرر است. همچنین تهوع صبحگاهی، حساسیت بویایی و خستگی هم از دیگر نشانه های اولیه بارداری هستند. اما زمان شروع علائم بارداری از چه موقع است و هر کدام از این علائم در چه زمانی اتفاق می افتد؟

علائم بارداری چه زمانی شروع می شود؟

زمان شروع علائم بارداری

اگر چه ممکن است غیرمنطقی به نظر برسد، اما، هفته اول بارداری بر اساس تاریخ آخرین دوره قاعدگی است. آخرین دوره قاعدگی هفته 1 بارداری در نظر گرفته می شود، یعنی وقتی که هنوز باردار نیستید.

تاریخ زایمان هم با توجه به اولین روز آخرین دوره پریود محاسبه می شود.

علائم و نشانه ها هفته بارداری
انقباض های شکمی خفیف و لکه بینی هفته اول تا چهارم
پریود نشدن هفته 4
خستگی هفته 4 تا 5
استفراغ هفته 4 تا 6
حساس شدن، سوزش یا درد پستان ها هفته 4 تا 6
تکرر ادرار هفته 4 تا 6
تهوع صبحگاهی هفته 4 تا 6
نوسانات خلق و خو هفته 6
تغییرات دمای بدن هفته 6
فشار خون و سرگیجه هفته 8
خستگی شدید و سوزش سر دل هفته 9
افزایش ضربان قلب هفته 8 تا 10
تغییر در پستان و نوک پستان هفته 11
آکنه هفته 11
افزایش وزن قابل توجه هفته 11
درخشش بارداری هفته 12

1. انقباض های شکمی و لکه بینیاز هفته 1 تا هفته 4، همه چیز در سطح سلولی اتفاق می افتد. تخمک بارور شده، یک بلستوسیست (گروهی از سلول های پر شده از مایع) ایجاد می کنند که به اندام ها و اعضای بدن جنین تبدیل می شوند.

در حدود 10 تا 14 روز (هفته 4) پس از لقاح، بلوستوسیست در اندومتریوم، رحم قرار می گیرد و این زمان شروع علائم بارداری است. این اتفاق می تواند باعث خونریزی لانه گزینی (لکه بینی) شود که معمولا به عنوان پریود اشتباه گرفته می شود.

برخی از نشانه های خونریزی لانه گزینی عبارتند از:

رنگ: رنگ لکه ها ممکن است صورتی، قرمز یا قهوه ای باشد.

خونریزی: خونریزی معمولا به صورت لکه بینی است و خونریزی پیوسته وجود ندارد.

درد: درد ممکن است خفیف، میانه یا شدید باشد. براساس مطالعه ای که بر روی 5394 زن انجام شد، 28 درصد آنان لکه بینی و خونریزی همراه با درد را تجربه کرده اند.

طول دوره: خونریزی لانه گزینی معمولا کمتر از سه روز طول می کشد و نیازی به درمان ندارد.

2. پریود نشدنهنگامی که لانه گزینی انجام می شود، بدن شروع به تولید گونادوتروپین کوریونی انسان (hCG) می کند. این هورمون به بدن کمک می کند تا بارداری را ادامه دهد. همچنین تخمدان ها تولید تخمک را متوقف می کنند.

چهار هفته پس از لقاح، دیگر پریود اتفاق نمی افتد. اگر پریود های نامنظم دارید، برای تایید بارداری بهتر است آزمایش انجام دهید.

بیشتر آزمایش های خانگی می توانند هورمون تستوسترون را هشت روز پس از عقب افتادن پریود تشخیص دهند. تست بارداری قادر به تشخیص سطح هورمون hCG در ادرار خواهد بود و نشان می دهد که باردار هستید.

3. افزایش دمای بدن در ابتدای بارداریبالا رفتن دمای پایه بدن هم ممکن است نشانه ای از بارداری باشد. دمای پایه بدن همچنین می تواند در اثر ورزش یا در آب و هوای گرم به راحتی افزایش یابد. در این مدت، بایستی آب بیشتری بنوشید و تمرین های ورزشی خود را در حد متعادل نگاه دارید.

4. احساس خستگیاحساس خستگی یکی از اولین نشانه های بارداری است. با افزایش سطح پروژسترون احساس خواب آلودگی می کنید.

5. افزایش ضربان قلبحدود هفته های 8 تا 10 بارداری، قلب خون را سریع تر پمپ می کند. گاهی اوقات ضربان قلب دچار نامنظمی می شود که به آن آریتمی قلب می گویند. علت این امر تغییرات هورمونی است.

6. تغییرات در پستان ها: حساسیت، درد، بزرگ شدنتغییرات پستان بین هفته های 4 تا 6 رخ می دهد. به علت تغییرات هورمونی، پستان ها دردناک و متورم می شوند. تغییراتی در نوک پستان ها هم رخ می دهد. هورمون ها باعث بزرگ شدن پستان و افزایش هاله پستان می شوند. همچنین ممکن است نوک پستان تیره رنگ شود.

7. تغییر در خلق و خوسطح هورمون های استروژن و پروژسترون در دوران بارداری بالا می رود. افزایش این هورمون ها بر روی خلق و خوی زنان تاثیر می گذارد و آن ها را حساس تر می کند. نوسانات خلقی در دوران بارداری شایع است و ممکن است باعث افسردگی، تحریک پذیری بیش از حد، اضطراب و ناامیدی شود.

8. تکرر ادرار و بی اختکمکدر دوران بارداری، خون بیشتری در بدن پمپ می شود. افزایش خون موجب بیشتر شدن مایعات موجود در کلیه ها شده و در نهایت منجر تولید ادرار بیشتر در مثانه می شود. هورمون ها هم نقش مهمی در این میان دارند. در اوایل بارداری تکرر ادرار و بی اختکمک طبیعی است.

9. نفخ و یبوستتغییرات هورمونی دوران بارداری، موجب کندی عملکرد سیستم گوارش می شوند. یبوست و نفخ از نتایج آن است.

10. تهوع صبحگاهی و استفراغاستفراغ و تهوع صبحگاهی در حدود هفته 4 تا 6 بارداری رخ می دهد. تهوع و استفراغ می تواند در هر زمانی از روز یا شب رخ دهد. مشخص نیست دقیقا چه عاملی موجب تهوع و استفراغ می شود، اما هورمون ها در این میان نقش پررنگی دارند.

در طول سه ماهه اول بارداری، بسکمک از زنان از تهوع صبحگاهی خفیف تا شدید رنج می برند. این شرایط در پایان سه ماهه اول شدت بیشتری می گیرد، اما با ورود به سه ماهه دوم فروکش می کند.

11. فشار خون بالا و سرگیجه در اوایل بارداریدر هفته های ابتدایی بارداری معمولا زنان دچار افت فشار خون و سرگیجه می شوند، زیرا رگ های خونی در حال افزایش هستند، اما حجم خون اضافی مورد نیاز هنوز تولید نشده است.

فشار خون بالا از 20 هفته بارداری به بعد افزایش می یابد. در چکاپ های منظم بارداری، پزشک با یادداشت فشار خون در پفراینده، تغییرات آن را بررسی می کند تا از بروز خطرات احتمالی پیش گیری کند.

12. حساسیت بویایی و ویارحساسیت بویایی از علائم اولیه بارداری است. حساسیت بویایی ممکن است موجب تهوع و استفراغ شود. همچنین باعث بی اشتهایی نسبت به برخی غذا های خاص شود.

13. افزایش وزن در اوایل دوران بارداریافزایش وزن در انتهای سه ماهه اول شما شایع است. در چند ماه اول معمولا تا حدود 2 کیلوگرم اضافه وزن گزارش می شود.

14. سوزش سر دلهورمون ها عملکرد دریچه های بین معده و مری را مختل می کنند. این شرایط منجر نشت اسید معده و سوزش سر دل می شود.

15. درخشش بارداریافزایش حجم خون و افزایش سطح هورمون ها در ابتدای بارداری، موجب افزایش عملکرد غدد چربی بدن می شود.

این شرایط موجب براق شدن پوست در اثر افزایش چربی می شود. از سوی دیگر، ممکن است باعث بروز آکنه هم شود.

نشانه های یاد شده در سه ماهه دوم بارداری کاهش می یابد.

سخن آخربسکمک از تغییرات بدن و علائم بارداری که در سه ماهه اول تجربه می کنید، با رسیدن به سه ماهه دوم، از بین می فرایند. هر مساله ای که موجب اختلال در زندگی روزمره شما می شود را با پزشک خود در میان بگذارید تا آرامش و آسایش بیشتری این دوران را سپری کنید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "علائم بارداری چه زمانی شروع می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم بارداری چه زمانی شروع می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید