گراتن بادمجان، غذایی ساده و خوشمزه
به گزارش وبلاگ مویک، گراتن ها جزو غذاهایی هستند که برای سرو در مهمانی ها مناسب به نظر می رسند. اگر شما هم از هواداران بادمجان هستید مطمئنا گراتن بادمجان از غذاهای مورد علاقه شما خواهد بود.
گراتن بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار یونانی است که به خاطر طعم بسیار خوبش در سراسر دنیا فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با نام موساکای بادمجان و گوشت هم شناخته می گردد و از نظر ظاهری شباهت زیادی به لازانیای ایتالیایی دارد. با وبلاگ مویک همراه باشید تا طرز تهیه گراتن بادمجان را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه گراتن بادمجان
- بادمجان میانه 2 عدد
- قارچ میانه 300 گرم
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه بزرگ
- پنیر پیتزا 250 گرم
- رب گوجه فرنگی 1/5 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس بشامل
- شیر 1 لیوان
- کره 25 گرم
- نمک اندازه کمی
- آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس بشامل
مرحله اول
ابتدا در تابه ای کوچک آرد را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام آرد را تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند و بوی خامی آن به طور کامل گرفته گردد. سپس آن را کنار بگذارید.
مرحله دوم
کره را در شیرجوش و روی حرارت کم بگذارید تا ذوب گردد. سپس آرد تفت داده را با کمی نمک به آن اضافه و با هم مخلوط کنید تا مواد یکدست گردد.
مرحله سوم
سپس شیر را کم کم بریزید و مواد را هم بزنید تا سس غلیظی به دست بیاید. در آخر سس را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک گردد.
طرز تهیه گراتن بادمجان
مرحله اول
برای تهیه گراتن بادمجان ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای خرد کنید و درون آب نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. سپس آن ها را درون آبکش بگذارید تا آب آن خارج گردد و بعد سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
پیاز را نگینی خرد و با کمی روغن تفت بدهید. سیرها را نیز رنده و به پیاز اضافه نمایید تا عطر آن بلند گردد. سپس قارچ را به مواد اضافه کنید و با حرارت زیاد تفت بدهید. وقتی آب قارچ کشیده شد، گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل سیاه و آویشن و زردچوبه را اضافه و خوب مخلوط کنید. اگر دوست دارید مواد بهتر به خورد هم بروند و کاملا بپزند، خیلی کم به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید آب آن کاملا تمام گردد.
مرحله سوم
ظرف مناسب برای فر را چرب کنید و بادمجان ها را یک لایه بچینید. سس سفید را روی آن بریزید و اندازهی پنیر پیتزا روی آن بگذارید. از مایه گوشتی روی آن بریزید. اندازهی سس بشامل و پنیر پیتزا بریزید و دوباره همین مراحل را تکرار کنید. سپس داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید. ابتدا شعله پایین فر را روشن و در دمای 180 درجه قرار بدهید تا کاملا بپزد. بعد شعله رویی را روشن کنید تا پنیر آب و کمی طلایی گردد.
اگر به دستورهای غذایی با بادمجان علاقه دارید، ماکارونی بادمجان را بخوانید.
نکاتی برای تهیه گراتن بادمجان
- این غذا را می توانید با مرغ یا بدون گوشت و مرغ درست کنید.
- می توانید از سبزیجات یا جعفری بهره ببرید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای آشپزی قدیمی ترین فست فود دنیا در ایران را بخوانید.
منبع: پیام دلتا