آنچه باید از رفتار با فرزندان در روزهای کرونایی بدانیم

به گزارش وبلاگ مویک، کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت قم با توجه به شیوع کرونا و لزوم بیشتر ماندن فرزندان در محیط خانه به والدین توصیه هایی کرد.

آنچه باید از رفتار با فرزندان در روزهای کرونایی بدانیم

به گزارش از،به نقل از مرکز بهداشت قم، نجیبه یوسف زاده ،کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت قم گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت خروج از منزل، والدین باید با ایجاد محیطی آرام در خانه، ترس ها، نگرانی ها و استرس فرزندانشان را کاهش دهند.

او اضافه نمود: در طول دوران همه گیری ویروس کرونا اقداماتی چون فاصله گذاری اجتماعی، ممنوعیت فعالیت های خارج از خانه، تعطیلی مدارس و مهد های کودک، دوری از دوستان، بازی و ورزش، بچه ها را در شرایطی پیچیده قرار می دهد و می تواند موجب پریشانی و بالا رفتن سطح استرس و اضطراب در آن ها گردد.

یوسف زاده اضافه نمود: ضروری است ترس ها و نگرانی های آن ها را از راه مناسبی کاهش دهیم و ذهن آن ها را تقویت کنیم؛ والدین می توانند با مراقبت و علاقه مندی بیشتر، استرس آن ها را کاهش دهند.

او ادامه داد: زمانی که بچه ها دچار استرس می شوند، پاسخ های متفاوتی مانند جیغ زدن، پنهان شدن، غمگین شدن و خشمگین شدن از خود نشان می دهند؛ برای یاری به آن ها در مقابله با این پاسخ ها، مهم است از احساسات آن ها مطلع باشیم و برای آن ها فعالیت های مختلفی در نظر بگیریم.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت قم با اشاره به اجرای روش های سالم و موثر از سوی والدین، گفت: زمانی برای ارتباط دو طرفه با کودک ایجاد کنید؛ برای هر کودک جداگانه وقت بگذارید؛ این وقت می تواند 20 دقیقه یا بیشتر باشد، بهتر است هر روز سر یک ساعت معین باشد تا بچه ها یا نوجوانان بتوانند در زمان خاصی منتظر آن باشند.

او با بیان این که انتخاب بازی از سوی کودک باعث ایجاد اعتماد به نفس در او می گردد، اضافه نمود: خواندن کتاب، داستان گفتن، نقاشی کردن، انجام کار های هنری و مهارتی، انجام کار های روزانه با یاری هم، تفکر و صحبت های معنوی، دعا کردن، باغبانی کردن، یادگیری های آنلاین، معاشرت به وسیله تلفن، نوشتن داستان و شعر، انجام بازی های داخل خانه با اعضای خانواده فعالیت هایی لذت بخش برای بچه ها هستند.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت قم اضافه نمود: برنامه ای برای خود و کودکتان تهیه کنید که زمانی برای فعالیت، فراغت و استراحت داشته باشید؛ ورزش را در برنامه هر روز کودک بگنجانید؛ زیرا این کار می تواند به بچه ها یاری کند احساس امنیت کند و رفتار بهتری داشته باشد و به کاهش استرس او یاری می نماید.

یوسف زاده با تاکید بر این که به کودکتان در خصوص حفظ فاصله ایمن آموزش دهید، گفت: به آن ها بیاموزید مرتبا دستان خود را با آب و صابون بشویند، شستن دست ها و رعایت بهداشت را سرگرم کننده کنید، یک شعر 20 ثانیه ای برای شستن دست ها بسازید؛ چند حرکت به آن اضافه کنید؛ به بچه ها به خاطر شست و شوی مرتب دست ها امتیاز داده و آن ها را تحسین کنید.

او اعلام کرد: سعی کنید در صورت امکان خواب و وعده های غذایی معمولی او برقرار باشد؛ اطمینان حاصل کنید به درستی غذا می خورد و خواب کافی دارد.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت قم اضافه نمود: در حضور بچه ها از ترسیدن در خصوص موضوع هایی که ذهن شما را مشغول نموده است اجتناب کنید، ترس، خشونت و دلهره خود را کنترل کنید؛ هرگز ذهن کودکتان را با دلواپسی های آینده و نگرانی های خود پر نکنید.

ش

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "آنچه باید از رفتار با فرزندان در روزهای کرونایی بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنچه باید از رفتار با فرزندان در روزهای کرونایی بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید