طرز تهیه آبگوشت به، به روش حرفه ای ها
به گزارش وبلاگ مویک، آبگوشت به یکی از انواع آبگوشت های سنتی ایرانی است که از میوه به برای طعم دادن به آن استفاه می گردد. از آنجا که این میوه عطر و مزه خوبی دارد، باعث خواهد شد تا غذا طعم بسیار متفاوت و دلپذیرتری پیدا کند.
وبلاگ مویک | سرویس آشپزی - شیوه های متفاوتی برای طبخ این غذای سنتی و همه پسند وجود دارد، برای مثال در برخی از مناطق کشورمان آلو نیز به این غذا اضافه می نمایند. در این مطلب متداول ترین روش تهیه آبگوشت به را معرفی می کنیم. همچنین روش طبخ آن همراه با آلو نیز توضیح داده می گردد.
فهرست موضوعی:
- مواد لازم
- طرز تهیه
- نکاتی برای بهبود طبخ
مواد لازم برای تهیه آبگوشت به
مواد اولیه مورد احتیاج به منظور طبخ این غذا برای 6 نفر را در جدول زیر مشاهده می کنید.
مواد لازم | |
گوشت گوسفند یا بره | 750 گرم |
لپه | 50 گرم |
به | 500 گرم |
سیب زمینی متوسط | 5 الی 6 عدد |
لیموعمانی | 4 الی 5 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
روغن | 2 الی 3 قاشق سوپخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
چند نکته:
- از گوشت ماهیچه یا سردست با استخوان بهره ببرید.
- بیشتر از مقداری که ذکر شد، لیموعمانی به کار نبرید زیرا غذا را تلخ خواهد نمود.
طرز تهیه آبگوشت به
- پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی گردد.
- لپه را بشویید و با پیاز داغ کمی تفت بدهید.
- گوشت را خرد کنید و سپس بشویید.
اکنون حرارت شعله اجاق گاز را ملایم کنید، گوشت را به پیاز و لپه اضافه نمایید و تفت داده تا آب گوشت تبخیر گردد.
- زردچوبه را به مواد بیفزایید و کمی بهم بزنید تا زردچوبه رنگ خود را به گوشت و پیاز بدهد.
اکنون 5 الی 6 لیوان آب درون قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید که به جوش بیاید.
- زمانی که آبگوشت آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را ملایم نموده و درب قابلمه را بگذارید.
نیم کیلو به را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید، البته توجه داشته باشید که نباید خیلی به ها را ریز خرد نمایید.
اواخر زمان پخت گوشت که رسید، سیب زمینی ها را پوست بگیرید و اضافه کنید. همزمان به را نیز به مواد اضافه نمایید.
زمانی که گوشت و سیب زمینی ها پختند، لیموعمانی را اضافه نمایید و اجازه دهید آبگوشت حدود 10 الی 15 دقیقه روی حرارت ملایم باشد تا لیموعمانی ها طعم خودشان را به غذا بدهند.
آبگوشت به آماده شده است و تنها کاری که باید انجام دهید سرو کردن این غذای لذیذ و خوشمزه است. برای سرو این آبگوشت، می توانید چند تکه گوشت همراه با 3 عدد از سیب زمینی ها، مقداری لپه و به را در ظرفی جداگانه کاملا بکوبید، برای اینکار می توانید از گوشتکوب برقی نیز یاری بگیرید. اکنون گوشت کوبیده و آبگوشت را به طور جداگانه سرو کنید. بهتر است این غذا همراه با نان سنگک سرو گردد.
نکاتی برای بهبود طبخ غذا
نکاتی که برای طبخ یک آبگوشت به حرفه ای و خوشمزه باید به آن ها توجه کنید، در ادامه ذکر شده است.
- در صورتی که لپه را با پیاز تفت ندهید در زمان پخت ممکن است وا برود و در آبگوشت پخش گردد.
- پس از شستن گوشت آن را چند دقیقه در صافی قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد.
به جای لپه می توانید از لوبیا سفید نیز بهره ببرید.
پس از آنکه در مرحله 6 آبگوشت آغاز به جوشیدن کرد، درب قابلمه را بگذارید. در غیراینصورت ممکن است، احتیاج باشد مجددا به غذا آب اضافه کنید و این موضوع تاثیر منفی روی طعم غذا می گذارد.
- در صورتی که با مقدار آبی که ذکر شد، گوشت نپزد، باید مجددا به آن مقداری آب اضافه کنید. توجه داشته باشید که باید آب را گرم نموده و سپس به غذا اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی نیز به غذا اضافه نمایید تا رنگ آن قرمز گردد.
- از یک ساعت قبل، لیموعمانی را خیس کنید و دو مرتبه آب آن را تعویض نمایید. سپس هسته لیموعمانی ها را جدا کنید تا تلخی آنها گرفته گردد.
اگر طعم ترش و شیرین را دوست دارید، می تونید حدود 250 گرم آلو قیسی نیز به این غذا اضافه کنید.
به میوه ای خوش عطر و خوش طعم است که سرشار از ویتامین A و ویتامین C می باشد. به همین دلیل وجود آن در آبگوشت علاوه بر خوش طعم و عطر کردن غذا، باعث مقوی تر شدن آن نیز می گردد. آبگوشت به غذایی خوش رنگ و لعاب است که هر فردی را به اشتها می آورد، این غذا را معمولا با ترشی یا پیاز و همراه نان سنگک سرو می نمایند.
در صورت تمایل به منظور بهبود مطالب سایت، نظرات و پیشنهادات خود را با وبلاگ مویک در میان بگذارید.
منبع: setare.com