2 طرز تهیه کباب سرداشی همدان در فر و ماهیتابه
به گزارش وبلاگ مویک، کباب سرداشی از و از قدیمی ترین است. کباب سرداشی به شباهت زیادی دارد و در کنار گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل بسیار لذیذ و خوشمزه است. در این مقاله از سرویس آشپزی در می توانید با دستور پخت سرداشی خوشمزه به روش رستورانی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص آموزش طبخ کباب سرداشی همدان پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه کباب سرداشی همدان در فر
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 60دقیقه
کالری در هر 100 گرم کباب سرداشی: 177 کالری
مواد لازم برای طرز تهیه کباب سرداشی همدان (4 نفر)
- گوشت گوسفندی چرخ نموده: 400 گرم
- پیاز: 3 عدد
- سیب زمینی: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه کباب سرداشی همدان در فر
کباب سرداشی یکی از سنتی ترین و لذیذترین کباب های استان همدان است که شما می توانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. این کباب باید در فر یا تنور پخته گردد. کباب سرداشی اصیل معمولاً در ظروف رویی و داخل تنورهایی شبیه به تنور نان سنگک تهیه می گردد.
از همین رو خیلی از افراد مایه کباب را در خانه آماده می نمایند و سپس آن را به نان سنگکی ها می برند و داخل تنور قرار می دهند تا کباب به صورت اصیل و به شیوه اصلی آن پخته گردد و طعم بهتری بگیرد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه کباب سرداشی همدان آشنا شوید.
مرحله اول، رنده کردن سیب زمینی و پیاز
در اولین مرحله از طرز تهیه کباب سرداشی همدان باید 1 عدد سیب زمینی و پیاز را پوست بگیرید و خوب بشویید. سپس پیاز و سیب زمینی را رنده کنید. آب اضافی سیب زمینی و پیاز را که ته ظرف به جای مانده دور بریزید. برای ریز کردن پیاز و سیب زمینی می توانید از مولینکس نیز بهره ببرید.
مرحله دوم؛ آماده کردن مایه گوشتی کباب سرداشی
در این مرحله از طرز تهیه کباب سرداشی خوشمزه به روش رستورانی باید گوشت چرخ نموده را با سیب زمینی و پیاز رنده شده ترکیب کنید. سپس میزانی نمک و فلفل سیاه و در صورت تمایل ادویه به گوشت اضافه کنید. حالا یک دستکش به دست کنید و آن قدر گوشت را ورز دهید تا حالت چسبندگی گوشت رفع گردد.
مرحله سوم؛ ریختن مواد کباب سرداشی داخل ظرف
بعد از آماده شدن مایه کباب سرداشی باید سینی فر یا کف قالب مورد نظرتان را با میزانی روغن چرب کنید. سپس مایه کباب را که آماده نموده اید روی قالب یا سینی فر پخش کنید. اگر چربی گوشت شما کم است، در این مرحله می توانید میزانی روغن به مواد گوشتی اضافه کنید. سعی کنید گوشت را در تمام ظرف با قطر یکسان پهن کنید تا به صورت یکنواخت پخته گردد.
مرحله چهارم؛ قرار دادن کباب سرداشی در فر
بعد از ریختن مایه کباب در قالب، در این مرحله از طرز تهیه کباب سرداشی همدانی خوشمزه و مجلسی باید یک عدد سیب زمینی و یک گوجه فرنگی ورق شده را روی گوشت ها قرار دهید. در این مرحله می توانید کمی فلفل تند یا فلفل دلمه ای خرد شده را هم روی گوشت بریزید. روی ظرف کباب را با فویل بپوشانید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید.
سپس فر را با دمای 140 درجه سانتی گراد روشن کنید و ظرف کباب را داخل فر قرار دهید. اجازه دهید کباب سرداشی شما برای 1 تا 2 ساعت داخل فر بماند و به آرامی بپزد. در نهایت می توانید کباب را از فر خارج کنید و با برنج یا نان و در کنار سبزی خوردن تازه و ماست سرو کنید.
طرز تهیه کباب سرداشی بدون فر
اگر دوست دارید کباب سرداشی را بدون فر و داخل ماهیتابه آماده کنید نیز مراحل پخت غذا بسیار راحت است. ابتدا باید مایه کباب سرداشی را به روشی که پیش تر ذکر شد، آماده کنید. و خوب ورز دهید. سپس داخل ماهیتابه دو لایه ورق آلومینیوم قرار دهید. روی آلومینیوم را با میزانی روغن چرب کنید.
سپس مواد کباب را داخل ماهیتابه بریزید و خوب در سراسر ظرف پهن کنید. قطر گوشت باید در تمام بخش های ماهیتابه شما یکسان باشد. سیب زمینی و گوجه ورقه شده را روی کباب قرار دهید.
یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و شعله گاز را کم کنید. سپس درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و آن را برای مدت 1 ساعت روی گاز قرار دهید تا کباب به آرامی پخته گردد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه کباب سرداشی همدان
*در طرز تهیه کباب سرداشی همدان معمولاً از گیاه مرزنجوش که شباهت زیادی به نعناع دارد استفاده می گردد.
*کباب سرداشی شباهت زیادی به تپسی کباب ترکیه دارد و تنها تفاوت آن با کباب سرداشی این است که سیب زمینی در کباب تپسی به کار نرفته و داخل مایه گوشت آن از جعفری خرد شده استفاده می گردد.
*برای مزه دار کردن کباب سرداشی می توانید از ترکیب میزانی سماق، مزرنجوش، دارچین و زردچوبه بهره ببرید.
*استفاده از زعفران موجب خوش عطر و طعم شدن کباب سرداشی می گردد.
*برای عطر بهتر غذا می توانید میزانی رزماری کنار گوشت قرار دهید تا کباب شما خوش عطر تر گردد.
*ورز دادن مواد گوشتی کباب سرداشی موجب انسجام بیشتر مواد می گردد.
*در زمان پهن کردن کباب داخل قالب سعی کنید کباب را نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت پهن کنید تا کاملاً مغز پخت گردد.
*برای درست کردن کباب سرداشی می توانید کباب را با دمای 140 درجه سانتی گراد در سولاردوم یا توستر نیز قرار دهید.
*استفاده از سیب زمینی در دستور پخت سرداشی اختیاری است، در صورت تمایل می توانید این غذا را بدون سیب زمینی آماده کنید.
*به عنوان آموزش طبخ کباب سرداشی همدان باید بدانید که برترین گوشت برای درست کردن این کباب گوشت گوسفند نسبتاً چرب است.
*می توانید کباب سرداشی را با آب لیمو ترش یا نارنج تازه سرو کنید و میل نمایید.
*از آن جایی که کباب سرداشی با گوشت چرب تهیه می گردد باید با دمای پایین پخته گردد، بنابراین احتیاج به اضافه کردن روغن زیادی به غذا نیست. اگر شعله گاز کم باشد روغن گوشت در غذا جمع می گردد و به خوبی می پزد.
*آشنایی با طرز تهیه کباب سرداشی همدان برای افرادی که علاقه ویژه ای به امتحان کردن مزه انواع کباب های متفاوت دارند، می تواند بسیار مجذوب کننده باشد. کباب سرداشی برخلاف سایر کباب ها در عرض چند ساعت و داخل تنور یا فر پخته می گردد. طعم این کباب فوق العاده خوشمزه و لذیذ است و شما می توانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید.
*به عنوان آموزش طبخ کباب سرداشی همدان به یاد داشته باشید که این کباب باید به آرامی پخته گردد. در صورتی که دوست دارید کباب سرداشی شما طعم اصیل داشته باشد، می توانید آن را به یک نانوایی سنگک ببرید و برای 1 تا 2 ساعت در تنور نانوایی قرار دهید تا کباب به برترین شکل پخته گردد.
سوالات متداول
در طرز تهیه کباب سرداشی همدان باید فر را روی چه درجه ای تنظیم کنیم؟
در طرز تهیه کباب سرداشی باید فر را با دمای 140 درجه سانتی گراد روشن کنید و برای 1 تا 2 ساعت کباب را در فر قرار دهید.
طرز تهیه کباب سرداشی روی گاز چگونه است؟
به عنوان آموزش طبخ کباب سرداشی همدان باید ابتدا یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و شعله گاز را یاری کنید. سپس مواد کباب را داخل ماهیتابه بریزید و درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید. سپس ماهیتابه را برای مدت 1 ساعت روی گاز قرار دهید تا کباب سرداشی با شعله ملایم پخته گردد.
برترین ادویه برای طعم دار کردن کباب سرداشی چیست؟
برای مزه دار کردن کباب سرداشی می توانید از ترکیب میزانی سماق، مزرنجوش، دارچین و زردچوبه بهره ببرید.
منبع: افق کوروش